Oddveig tar permanent.

Lindmark Frisør – Hamar                        Frisør : Helge        Sminke :  Kaja           Foto:  Kaja og Helge

Bestille time ONLINE.   Klipp og farge.  Våre priserLes om våre PAKKER.  Hårkurer meny. Våre fargebehandlingerBildegalleri. Trender. Lindmarkkortet.
  Du kan like oss på facebook ved å trykke på knappen under!
Ved å trykke LIKER-knappen på siden vår, kan du følge med på hva vi legger ut.
                  Vi håper at du har nytte og glede av oppdateringene!

Oddveig hadde lyst på masse krøller…så hvorfor ikke..?

 

IMG_5915IMG_6050

Ei blid jente med forhåpninger  om å få krøller, og ikke bare krøller,

men hun ønsket seg MASSE krøller.

Med hennes ansiktsform syntes vi det var en god idé.  Så god at det i seg selv ikke ble noe langvarig diskusjonstema.

Hårkvaliteten hennes var i utganspunktet god.

Men noen farginger, sammen med striper gjorde at håret hadde mistet en del spenst.

Hårmanken til Oddveig  har tynne  hårstrå, men derimot  mange hår. Sammen med en god lengde, virker håret tungt, og det blir gjerne hengende rett ned.

 

IMG_5917

 

 

 

 

 

 

 

Oddveig kikker gjennom noen bilder av krøller.

Greit med en definisjon av hva hun ønsker, bilder taler ofte mer enn tusen ord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Permanent var den behandlingen hun ønsket.

Ettersom vi har hatt en periode på noen år nå der glatt, enkle frisyrer  på jentene har vært på dominerende, har ikke permanenten hatt gode kår. Krøller av det slaget har vært totalt ute av motebildet. Men alt har sin ende, slik er det også med dagens mote. Og ting snur seg fort på hodet – også i vår bransje. (Eller kanskje spesiellt der.) Hvis man tar seg en runde  på nettet i de mest kjente hårmagasinene og akademier, er trenden krystallklar. Krøllene våkner til liv.

Litt  om permanent:

Permanent omforming av hår er en kjemisk prosess som omformer hårets «byggestener». Lenkene i håret som avgjør krølltegningen, blir løst opp og satt sammen igjen i en annen form enn den opprinnelige. På denne måten kan man lage mer krøll, men også det motsatte, altså rettere hår.

Hårets spenst er den avgjørende faktor for om hår kan krølles med et godt resultat. Denne spensten er det som gjør at håret kan strekkes litt, og at det trekker seg sammen igjen til den opprinnelige formen. Det gjør at man ikke kan ta permanent på for eksempel en hyssing, fordi den ikke har denne bevegeligheten.

Et annet avgjørende moment er om håret er tungt eller ei. Det er kombinasjonen mellom tyngde og spenst som avgjør hva slags resultat man får. Sammen med spoletykkelsen. Et kort hår som er viklet opp på store spoler, og som ikke er for tungt, kan få fine store krøller hvis håret har god spenst. Hvis man gjør det samme på et langt hår, vil tyngden i håret dra krøllene ut, og resultatet vil ikke bli som forventet. I slike tilfeller må man da bruke mindre spoler, og krøllmengden øker. Som regel må overhåret klippes kortere, slik at krøllen sitter i håret uten at man må bruke for små spoler.

Det er som regel også stor forskjell i spensten fra underhåret til overhåret.

Underhåret ligger beskyttet mot vær og vind, og har lite lys og solbelastning. Overhåret , derimot, er utsatt for all påkjenning. Krølling og retting med varmeverktøy blir ofte også utført mer og oftere på overhåret enn tilfellet er for underhår.

Farginger, blekinger, striping og avfarging virker alle negativt inn på hårstrukturen.

Alle forhold nevnt overfor er med på å avgjøre om håret kan tåle en permanent. Hårkurer som bygger opp igjen strukturen, virker motsatt, og er ofte helt nødvendig for å oppnå et akseptabelt resultat.

 

IMG_5922IMG_5926

Det ble ikke klippet mye av lengden bak.

Med en slik permanent i håret trekker håret seg ganske mye opp, og Oddveig kler den litt lange lengden, kombinert med en tilsvarende bredde på sidene. Meningen var i tillegg å øke volumet kraftig inn mot luggpartiet, slik at lengde bak var helt nødvendig for å få likevekt i frisyren. Også veldig viktig at ikke frisyren blir for rund til hennes ansikt.

På toppen , derimot, var det helt avgjørende å klippe så mye at volumet holdt seg oppe, forhindre at ikke tyngden tar overhånd.

IMG_5936IMG_5940

Måten håret blir viklet opp på er viktig for sluttresultatet.  I dette tilfellet ble det valgt å bruke både harde og myke spoler, delvis viklet som «murstein» på toppen. Håret hennes antas å svelle en del, derfor ble ikke spolene viklet altffor stramt.

  IMG_5943 IMG_5946

IMG_5954

Permanentspolene blir  skyllet. All permanentoljen må ut av håret. Og så tørket grundig før nøytraliseringen.

IMG_5959 IMG_5960

Fargen ble satt inn.

Farge og permanent sammen er en utfordring for en frisør. Det er to kjemiske behandlinger som begge åpner og lukker håret.

I dette tilfellet ble det derfor valgt en Demifarge, som inne holder mindre av de stoffene som kan svekke håret. I dette tilfellet valgte vi en Cutrin Reflection Demifarge.

Ettersom Oddveig hadde en blass farge fra før, med striper som tenderte mot gult, var valget av farge enkelt. Lilla pigmenter som var ganske mørke ble valgt, og håpet var da at hele fargeinntrykket skulle bli kaldere, og dermed ville også Oddveig føle at fargen «satt» bedre til hennes naturlige farger.

 

 

IMG_5963 IMG_5965

Håret blir tørket uten noen form for strekking . Etter en slik permanent er det viktig ikke å strekke håret for mye, ettersom krøllen er «fersk».

IMG_5974 IMG_5982

Som det også går fram på bildene her, så er krøllene ujevne, og grunnen til det er at hårkvaliteten er forskjellig  fra parti til parti, og at noen hår har striper og andre ikke.

På dette stadiet har man mulighet for å bare tupere krøllene, og lage en mer tilnærmet kruseffekt. Da blir frisyren adskillig mer rocka!!!!

Vi valgte å ikke gjøre det denne gangen.

 

IMG_5987IMG_5995

Kaja la på en makup for å forsterke inntrykket på bildene som ble tatt. Litt farge gjør seg…

  IMG_6001 IMG_6003

IMG_6013 IMG_6022

Fordi frisyren øker i volum, får også Oddveig et utall muligheter til style frisyre. Riktignok er det ikke ønskelig å benytte rettetang, men det er vel heller ikke meningen når man går til det skritt å ta en slik permanent…..Fakta er vel at det er bare en permanent som kan lage virkelig volum i en frisyre (ser da bort fra tupering, opprulling  og bruk av varmeverktøy). Man kan lage bredder, høyder, teksturer og mye, mye mer…..men prisen er at håret får krøller.

 

IMG_6027 IMG_6030

Oddveig endrer utseende, og det ganske mye. Volumet på sidene endrer ansiktsformen radikalt. Hun endrer type.

IMG_6031

På bildene her går det også klart fram at en slik farge som vi brukte, ikke dekker 100 % av underlaget, og hun beholder derfor en del av deb stripeeffekten hun hadde i utganspunktet. Bortsett fra at fargeretningen har endret seg mot kaldere farger.

IMG_6036

Oddveig likte krøllene umiddelbart.

I alle tilfellene der vi tar slike krøller, må håret vurderes nøye på forhånd for å få et resultat som er i samsvar med ønskene til kunden.

 

Bildene under tåler å bli vist uten ytterligere kommentarer.

IMG_6048 IMG_6050 IMG_6060 IMG_6061 IMG_6082 IMG_6092 IMG_6121 IMG_6137 IMG_6143 IMG_6145 IMG_6148 IMG_6157

 

Bestille time ONLINE.   Klipp og farge.  Våre priserLes om våre PAKKER.  Hårkurer meny. Våre fargebehandlingerBildegalleri. Trender. Lindmarkkortet.
  Du kan like oss på facebook ved å trykke på knappen under!
Ved å trykke LIKER-knappen på siden vår, kan du følge med på hva vi legger ut.
                  Vi håper at du har nytte og glede av oppdateringene!

 

 

 

 

 

 

 

Comments for this post are closed.