Fargebehandlinger

Av Lindmark Frisør Hamar

Hele ideen med å farge håret er å framheve klippen og personligheten til kunden. Valg av farger er avgjørende for om disse er kledelige for kunden, om de passer til hudfargen, øyefargen osv.
Vi utfører alt fra hele farginger, hele farger med striper, to-farget hår (eller flere), striper (lyse eller mørke), med forskjellige teknikker etter ønsket sluttresultat. Man kan sette inn disse fargene som lette skimmerfarger, eller som vanlige farger.

Ettervekst:
Den klassiske ettervekstmetoden. Farge blir tatt på i etterveksten etter forrige farging.
Kan kombineres med en fargeoppfriskning i resten av håret. I et slikt tilfelle brukes en lettere mincolorasjonsfarge i spissene for å jevne ut fargen, og for å øke glans og smidighet. Klassisk farge kan brukes i hele håret der dette er nødvendig for det ferdige resultat.

Farging hele håret – en farge:
Farge blir først satt inn i etterveksten etter forrige farging, hvis det er nødvendig.
Så tilføres en fargeoppfriskning i resten av håret, enten som minicolor eller som vanlig farge.

Farging hele håret – 2 eller flere farger:
Farging kombinert med farge nummer to i partier eller i spissene.
Farge nummer to kan også legges inn som «hidden colours», dvs at farge nummer to ligger under orginalfargen, og synes i varierende grad ettersom håret ligger, og etter stylingmetode.
Helfarge kan også kombineres med striper, da særlig foliestriper og blekestriper. Stripene kan være lyse, eller en annen matchende farge.

Farging hele håret – kombinert med bleking:
Kan være delvis det samme som over.
En annen variant er farging i bunnen, og bleking i spissene.
Bleking kan også legges oppå fargen som solbleking.
Her kan det også forekomme at folier blir satt inn med bleking direkte oppå fargen for å oppnå en effekt.

Farging – lystoning:
Det samme som farging, men det brukes spesielle lystoningsfarger so kan lysne inntil 4 fargetoner. Lystoning virker bare på naturlig hårfarge. Dvs at hvis håret er farget mørkt på forhånd, kan ikke disse fargen lysne håret. Der det er brukt mørke eller for eksempel røde farger på forhånd, må håret blekes for å få et ønsket lyst resultat.

Bleking- striper hette:
Bleking med hette, hettestriper, er den klassiske måten å lysne hår på. Håret dras ut gjennom en hette i tynne striper, og man oppnår et jevnt lysere resultat. Ulempen ved metoden er at det er vanskelig å fa lysnet underhåret, bade på sidene og i nakken. Men til sitt bruk er metoden god.

Bleking – striper folie:
Foliestriper brukes der man ønsker striper jevnt over hele hodet. Man kan få tynne striper også med folie, men det vanlige er at kundene velger å få litt mer dekning enn med den andre metoden. De som ønsker en ganske tett lysning ned mot skillen på toppen, og som ikke ønsker helbleking, må velge denne metoden. Foliestriper er tidkrevende, og spesielt på langt hår tar det lang tid å gjennomføre behandlingen
Foliestriper kan også brukes som fargeeffekt sammen med annen farge, enten som lysere striper, eller ved å bruke en annen farge enn resten av håret.

Bleking striper – solbleking:
Dette er metode der bleking blir kammet inn i håret der det ønske lysere partier eller striper.
Metoden kan brukes sammen med hel farging, ved at bleking kammes inn, og lager et spill i håret.

Bleking – helbleking:
Helbleking vil si at alt håret blir bleket. Hvis håret har en uønsket farge, som er for mørk, for rød, eller en blanding av farger, er helbleking det eneste som hjelper hvis man ønsker å bli lys.
Denne behandlingen er kraftigere enn de andre fargemetodene, og man må regne med at håret mister litt av spensten, og kan noen ganger virke tørrere etter behandlingen.
Noen fargetyper er relativt lette å bleke ned, mens en del andre typer farger er mye vanskeligere å kvitte seg med. Noen av fargene som man kjøper på ”supern” er nesten helt umulig å bleke med vanlig blekeblanding.

Minicolorasjon – demifarge:
Dette er farger som er uten vannstoff. Fargen dekker ikke 100 % grått hår. Demi – fargene har det samme brede utvalg av farger som klassiske farger.
Disse fargene kan også kjøpes til hjemmebruk.
I salongen brukes disse farge ofte til å friske opp, eller endre nyanser i hår. Farge gir et veldig blankt hår. Kan også blandes med hårkur for å gjøre håret ytterligere blankt.

Skimmerfarge:
Paul Mitchell har lansert en helt ny fargetype for hår.
Det er en transparent farge som er ment å hold seg i 4 uker.
Disse farge er temmelig kalde, i forhold til klassiske farger, og det største markedet for denne fargetypen, er der vi ikke ønsker å lage en fullstendig dekning av grått hår. Men tvert i mot å bare legge et ”skimmer ” utenpå håret.

Fargen går gradvis ut av håret, uten at det blir noen nevneverdig ettervekst. Dette kan være en stor fordel der ønsket er at håret ikke skal se ”farget” ut.
Fargen tar bare 15.20 min, og er en enkel metode for å friske opp, og jevne ut eksisterende farge.

Hårkurer og fargebehandlinger:
Noen av våre hårkurer er spesiallaget for farget hår. Disse kurene er ment å bruke FØR fargebehandlingen, for å ”preppe” det. Dette kan være avgjørende for et jevnt og vellykket resultat. Fargen sitter også lengre, og holder seg glansfull over tid.
Noen av våre behandlingspakker inneholder også 2 preparater til hjemmebruk, slik at du fortsetter pleien av håret hjemme. Eks. sjampo – conditioner – kur, stylingprodukt, eller et annet produkt som passer, og er tilpasset din hårtype.

Les mer om disse Pakketilbudene under ”Tilbud og Priser”.

FargeLindmarkFrisorHamar_New

FargeLindmarkFrisorHamar_2